Vi ❤ pride!

Vi heier på kjærligheten, og den har plass til alle – helt uavhengig av hvem du elsker eller hva du identifiserer deg som. 

Juni er pride-måneden. Og pride og LHBTQ+ er, selv om vi befinner oss i 2021, et vanskelig tema for mange. Det burde det ikke vært, for sannheten er at vi alle er forskjellige, helt fra den dagen vi blir født. Det er naturlig at vi “gillar olika”, som man sier på svensk. Når skal dette normaliseres? Når skal vi kunne se tilbake og si “åh, tenk at da var det fortsatt spesielt å elske noen av samme kjønn, glad vi har kommet lenger nå”?

Vi har en lang vei å gå: Fortsatt er det vanskelig for mange likekjønnede par å bli foreldre, fortsatt er det vanskelig i mange sammenhenger å si at man er LHBTQ+, fortsatt opplever mange å bli trakassert, fortsatt blir mange diskriminert i enkelte miljø, fortsatt kan man risikere blind vold fordi man holder hender med den man elsker på gata. Lista fortsetter i det uendelige: Samfunnet og fordommer som holdes i live av mennesker som hører 1930-tallet til, vanskeliggjør livet for LHBTQ+-personer. Sånn burde det ikke vært. Og nettopp derfor er pride så fint, for det er en fest til ære for alle som har vært (eller er) redde for å komme ut av skapet, alle som er oppdratt til å føle skam rundt egen legning eller identitet, alle som er redde for å være seg selv. Pride er samlende, bevisstgjørende og åpenhetsfremmende.

For oss handler pride om å være stolt av den man er. Ikke på tross av, men med hele seg. Forskjellighet er noe av det fineste vi har i dette samfunnet, hvorfor heier vi det ikke mer fram?

“I don’t know where I’m going from here, but I promise it won’t be boring” – David Bowie

Vi heier på kjærligheten, vi heier på forskjellighet. Vi heier på deg. ❤

 

Vil du bidra til pride-saken, men er usikker på hvordan? Kjøp små eller store effekter på støttpride.no – da støtter du saken og får noe kult tilbake for det! Vår favoritt er det klassiske armbåndet eller STOLT-genseren (finnes også som t-skjorte). 

Vi har fått låne bilder av støttpride.no for å vise dere fire av våre favoritter. Du finner disse og en hel haug andre kule effekter i nettbutikken:

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *