Vil du bli #hårdonor ?

En av våre blide donorer.

Noen av oss opplever å miste håret. Det kan være en rekke årsaker til det: hormoner, sykdom eller gener, for eksempel. Mange ønsker da å benytte seg av en parykk eller hårdel, og det er her du kommer inn i bildet.

Therese Fjeld-Murstam, eier av Agaton Sax Askim, har selv opplevd håravfall. Grunnen var Alopecia areata, en autoimmun sykdom som gir flekkvis eller helt hårtap. Det vil si at hvite blodlegemer, som egentlig skal bekjempe infeksjon, går til angrep på dine egne celler. Du kan lese mer om Alopecia areata her.

Om du ikke opplever hårtap selv, men gjerne vil hjelpe de som gjør det, finnes det en måte du kan gjøre dette på: Du kan donere hår! Bli hårdonor-kampanjen startet i 2019, og har skapt stort engasjement. Ikke minst har den sørget for at informasjon om hårtap når flere. Mange som mister hår, sliter psykisk på grunn av det. Hår er for mange av oss en viktig del av vår identitet.

 

Denne saken engasjerer også barn og unge!

Både små og store er innom salongen vår for å donere hår de har spart for anledningen. Kunden kommer til oss og får en klipp, men vi deler håret opp i seksjoner med hårstrikker. Etterpå får du med deg håret slik at du kan sende det til Apollo Hårsenter. Det er noen kriterier for å donere hår, deriblant disse:

  • Vi trenger minst 25 cm.
  • Håret ditt må være friskt.
  • Hvis du for eksempel har gjennomgått en behandling nylig, og håret er tørt eller slitt som følge av det, må du vente litt.
  • Du kan lese alt om prosessen og kriteriene her.

Alle typer hår og farger er velkomne – og trengs. Men akkurat nå er det stor etterspørsel etter grått hår.

La oss også få understreke en ting: Håravfall er ingenting å skamme seg over! Og det finnes løsninger for det. En god frisør gjør sitt beste for å gjøre opplevelsen behagelig både psykisk og fysisk. Du er et vakkert menneske, punktum!

Vil du bli #hårdonor, opplever du håravfall eller vil du vite mer? Ta en titt på hårdonor.no, eller ta kontakt med oss i salongen. Vi veileder deg gjerne. 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *