Slik blir håret julefint

Kanskje har du begynt på julegavene, eller er du helt i mål? Vi synes du bør gi deg selv en gave også. Du er jo fantastisk, og fortjener det! En viktig gave kan være å ta vare på deg selv. Har du husket det? 

Det er ikke første gangen vi har skrevet om det å ta vare på seg selv, og hvorfor det er viktig. Vi snakker om dette innleggetOg en del av egenpleien får vi ikke snakket nok om, for den blir ofte neglisjert. Enten du er travel småbarnsforelder, student på budsjett eller syk med begrensede krefter: Hårpleien har en tendens til å komme i siste rekke. Og vi lover, det finnes en løsning for deg også! Vi kan alle ta godt vare på håret – helt uavhengig av krefter, budsjett eller tid. Lenger nede i innlegget finner du oppskrift på en hårkur som ikke er spesielt tidkrevende, ikke koster mye å lage og ikke krever mye krefter å bruke i hverdagen. Vår julegave til deg. Nyt den!

Husk at håret ditt har mye igjen for mindre varmebehandling. Rettetang, krølltang og hårføner sliter på håret og bør virkelig ikke brukes uten å ha lagt et godt grunnlag først. Da mener vi blant annet varmebeskyttende spray, som fantastiske “Miracle Hair Treatment” fra ELEVEN Australia. Den styrker håret, motvirker slitasje og reparerer tørt og skadet hår.

Du kan gjøre nesten hva du vil med håret, om du bare bruker de rette produktene til ditt hår. Riktig ivaretakelse gjør at håret ditt tåler mer, og skinner mens det skjer.

Hva slags frisyre har du bestemt deg for? Kanskje ringer du inn julen med samme frisyre hvert år? Kanskje liker du det elegant og klassisk? Eller er du mer den lekne og freshe? Vi har funnet favoritt-frisyrer du kan lage hjemme selv, med instruksjoner.

Youtuberen Milabu har en god  del kjekke instruksjons-videoer, eller #tutorials, som de kalles på Youtube. Her har hun samlet flere fine “updo’s” for mellomlangt hår. For mer tekstur i håret og dermed frisyren, bruk gjerne tørrshampoo eller eksempelvis ELEVEN Australias “I Want Body” teksturspray. Vi gir ordet til supre Milabu:

Den neste videoen er også fra Milabu, men denne gangen er frisyrene for kort hår. De er romantiske, de er glam, de er vakre, de er lette. Noen av de er også rocka. Og de passer til alle anledninger.

Vi runder av med en super video (også fra Milabu) med fantastiske flettefrisyrer for kort hår. Legg merke til hvor stor vekt hun legger på forarbeidet i hver av disse videoene. Om du trenger mer inspirasjon, kan du alltids søke på “Milabu” på Youtube.

Alle “oppskriftene” kan jo overføres til langt hår, men det finnes også mange videoer dedikert utelukkende til langt hår. Denne videoen er en av våre favoritter:

Agaton-Thereses hårkur:

Dette er en enkel oppskrift, og den er veldig effektiv! Håret trenger både fukt og protein for å holde seg sunt, og denne inneholder begge deler. 😍 Egg brukes for å tilføre protein, og kokosolje gir fukt.
Du trenger:
1 egg
2 ss kokosolje
(Doble oppskriften om du har mye hår)
Slik gjør du:
Varm oljen til fingertemperatur, pisk egget lett og tilfør oljen. Fordel kuren i tørt hår, pakk gjerne håret inn i en plastpose og et håndkle over der igjen (som en ”turban”). Varmen vil hjelpe kuren å trekke inn i håret. ☺️ La kuren sitte i så lenge som mulig. Kanskje kan du se en julefilm imens den virker, eller pakke inn noen presanger? Eller hva med en dupp i badekaret med et glass vin?
Når du skal vaske ut kuren er det beste å først ha sjampoen i tørt hår, fordel og skum rundt så godt som mulig, så skyller du. Nå er håret klart for runde nr. 2 med sjampo. Avslutt med din favoritt-balsam. 😊❤️
Resultatet er mykt, skinnende hår som er lett å gre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *