Dette bør du tenke på før du tar permanent


Mange kommer innom salongen for å bestille time til permanent, fordi de ønsker seg krøller eller beach waves de har sett på nett. Det er dessverre ikke alltid det går an.

Permanent, også kalt strukturomforming, kan være helt nydelig og vel verdt både tiden og pengene. Men hvis du har et hår som er bleket og farget i flere omganger, så anbefales du på det sterkeste å oppsøke frisør for å høre hva han eller hun sier.

Mange av bildene du ser på nett som tagges med “permanent” og lignende, er feilaktig tagget. Tidligere i uken var undertegnede (altså Agaton Sax’ skribent) innom for å spørre pent om permanent-behandling. Jeg har gått dit i mange år, og ettersom Agatons frisører kjenner til hva jeg har fått gjort tidligere, så ble jeg sterkt frarådet å omstrukturere håret. Av både Therese, Marita og Karina. Uavhengig av hverandre. Jeg har nemlig hatt flere omganger med bleking, striping og farging, og står i reell fare for å bli skuffa om jeg forventer Hollywood-bølger.

Kjemisk påkjenning

Permanent-behandling er en varig endring for håret ditt. Den er konstruert for å kjemisk gå inn i hårstråene dine og endre strukturen. Ettersom bleking også er en kjemisk behandling, så anbefaler vi ikke å blande disse to. I verste fall, dersom du tar permanent på slitt, skadet og porøst hår, kan du ende opp med det berømte tyggis-håret som virkelig er vanskelig å restaurere. Det kan faktisk også hende at håret ikke tar permanenten og ikke blir krøllete.

Ikke glem etterveksten

Etter hvert som håret ditt vokser ut igjen, og i sin naturlige struktur, vil du oppleve en “ettervekst”. Den er det mange som ikke er klar over, og det er mange som blir litt sjokkert når den gjør sin fremtreden. Det er også greit å vite om når du bestemmer deg for å ta en permanent.

Det kan gå bra også, altså

Om du vet hva du ønsker deg, og ikke har et slitt hår fra før av, så kan permanent bli skikkelig, skikkelig bra på deg. Kanskje er en omstrukturering akkurat det du trenger for å være fornøyd med looken din?

Vedlikehold er alt

En permanent krever vedlikehold og god haircare! Når du utsetter håret for kjemiens vidunder, må du kompensere med litt kjærlighet. Vi anbefaler Davines sine fantastiske produkter, eller den supre hårkuren fra norske Jarmann Beerenberg. Også her kan det være en fordel å rådføre seg med en frisør, for å finne ut hvilke produkter som vil være best for ditt hår i den situasjonen det befinner seg per nå.

Kanskje vil du måtte revurdere ønsket ditt, og fortsette å bruke krølltanga. Bare husk å bruke varmebeskyttende og styrkende produkter i forkant. Riktige produkter og en hårkur vann og dann hjelper til å ruste håret ditt for neste behandling uansett hva den er, får det til å se sunt og blankt ut i hverdagen, og ivaretar det på riktig måte. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *