Flatterende frisyrer til din ansiktsfasong

Det kan være vanskelig å finne ut hva man kler, og av og til kan den beste guiden være ansiktsformen din. 

Man har delt ansiktsformer inn i syv forskjellige, som alle kler forskjellige frisyrer og detaljer:

 • Rektangulært ansikt
 • Ovalt ansikt
 • Firkantet ansikt
 • Hjerteformet ansikt
 • Diamantformet ansikt
 • Rundt ansikt
 • Triangulært ansikt

Modeller, Frisør, Sexy, Hår, Skjønnhet, Jente, StåendeFor å finne ut hva som er din egen, så er det beste du kan gjøre å ta håret vekk fra ansiktet og studere deg i speilet eller via en selfie. Prøv å lage “linjer” fra kant til kant for å gjøre deg opp en mening. Når du så har funnet ut hva som er din ansiktsform, kan du kanskje sjekke ut hva som kler den best?

Ovalt ansikt

Om du har ovalt ansikt kler du best en bob eller lob (lang bob, red. anm.). Myke krøller eller lange bølger passer perfekt til din hårsveis. Du kan ha det litt oppklippet også, for mer struktur og spill i håret. Sangstjernen Rihanna har ovalt ansikt, og kan absolutt være til inspirasjon om du googler litt!

Kvinne, Nærbilde, Eldre, Hår, Øyne, Hairstyle, Smile

Rektangulært ansikt

Et firkantet ansikt har ikke vondt av å “mykes opp” litt med en romantisk klipp. En pannelugg kan virkelig gjøre mye for deg, og hjelpe til med å leke litt med uttrykket ditt. Lag eller oppklippet er kjempefint, og du kler godt bølger eller krøller. Om du vil, kan du rocke oppsatt hår. Liv Tyler (we don’t wanna miss a thing!) har denne ansiktsformen.

Firkantet ansikt

En sideskill er absolutt fint på deg, og noe langt og “flagrende” vil være flatterende. Vårt beste tips til deg er en lugg som kan dras til siden, kort bob med lag eller etasjeklipp. Smellvakre Sandra Bullock (The Blind Side, Miss Undercover osv.) har firkantet ansikt.

Hår, Stil, Makeup, Sexy, Livsstil, Portrett, UngeHjerteformet ansikt

Det vil være lekkert på deg med en pixie, bob eller lob – spesielt dersom du har sideskill. Om du satser på krøller eller bølger, er det en fordel at de starter under øret. Reese Witherspoon er en av kjendisene som virkelig rocker denne ansiktsformen.

Diamantformet ansikt

Om du er som J-Lo (Jennifer Lopez) og har et ansikt med diamantform, kan du med fordel satse på både bob og mellomlangt/langt hår! Det er en absolutt fordel å kjøre på med etasjer eller lag, og litt røffe bølger er nydelig. Hestehale er lekkert på deg, om du har lengden til det.

Rundt ansikt

Med et rundt ansikt er det perfekt å kjøre på med lag, bølger, etasjer, kort sagt alt som kan bryte opp litt. Pixie er fint på deg, og det er en fordel med pannelugg du kan dra til siden. Kaley Cuoco har et rundt ansikt, og tydeligvis en enormt dyktig frisør. Sjekk henne ut for inspirasjon!

Triangulært ansikt

Lag, lag, lag! Pannelugg som kan dras til siden, særlig om den er kort, er nydelig. Det samme gjelder lag som slutter ved øyne eller kinnbein. En lob som stanser omkring kragebeinet vil være perfekt for din ansiktsform. Superproffe Scarlett Johansson har triangulært ansikt.

 

For oss er du vakker uansett, og dette er bare ment som en guide. Selvtillit er ditt fineste plagg, så du skal være komfortabel med frisyre og farge. Først og fremst.

2 thoughts on “Flatterende frisyrer til din ansiktsfasong”

  1. Så hyggelig at du synes det, Gro! 🙂 Det setter vi enormt stor pris på.
   Om du ikke allerede gjør det, finn oss gjerne på Facebook (følg linken øverst på bloggen her)! Det kommer også snart nye innlegg å lese på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *