Slik tar du vare på høstpreget hår

Håret trenger ikke være sekundært i pleierutinen din, og særlig ikke nå når det får gjennomgå av værforandringer og mer. Du kan enkelt gi det litt kjærlighet, og komme langt med det!

Det er flere faktorer som påvirker håret vårt, og det skjer hele året. Men når vi går fra masse varme til at kulden entrer lufta, skjer det noe med håret vårt. Om du farger håret ofte, eller bleker det, har dette også mye å si. Hva slags produkter du bruker, og om de er tilpasset det ditt hår har behov for, betyr mye. Med tre enkle grep kan du raskt trykke på reset-knappen og gjenopprette:

smiling woman standing wearing gray sweater1. Revurder shampooen og balsamen du bruker.

Om det er lenge siden du kjøpte dem eller håret føles enten tungt eller fett kort tid etter vask, er det på tide å bytte dem ut. Visste du for eksempel at håret ofte veksler mellom behov for mest proteiner eller fuktighet, og at shampoo/balsam ofte er enten/eller? Det vil si at om ditt hår trenger mest fuktighet nå, vil det føles “feil” når du vasker det med en proteinrik shampoo. Det får ikke det det trenger. Det er derfor lurt å rådføre seg med fagfolk, sånn at du vet at du får riktig produkt til ditt hår. I tillegg er de produktene ofte veldig drøye, og etterlater håret både friskt og med god duft.

2. Lag (eller kjøp) en god hårmaske.

En frisør vil kunne fortelle deg hva ditt hår trenger for å komme seg nå i disse tider. Men du kan også lage din egen hårmaske som kan være like effektiv! Vi jobber med et innlegg om hjemmelagde hårmasker. Følg med, følg med!

shallow focus photo of woman in white and red jacket3. Gå for en stuss.

Vi sier ikke at du trenger en klipp, men slitte tupper gjør like mye bra for håret som brune blader gjør for blomsten. Ta en stuss hos frisøren for å unngå at det slitte “sprer seg”.

4. Drikk tran eller ta tilskudd.

Vitaminer gjør håret også godt, akkurat som de gjør håret vondt dersom de mangler. Tran er perfekt for å hjelpe hele kroppen inn i denne overgangen de kaller høst/vinter. Ugh.

5. Ikke plag det unødig.

Gi håret ditt litt fred fra strikker, spenner, varmebehandling og annet mas som ikke gjør det godt. Bare for en periode. Alt som kan gi håret ditt fred en stund vil gjøre det langt lettere for det å gjenopprette.

 

Internett er fullt av tips og råd om hvordan du kan ivareta håret ditt nå, og mange av dem er gode. Vi anbefaler deg å google litt om det å lage sin egen hårmaske – her er det mye kult å sette seg inn i og en hel del av det gjør underverker for håret!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *