Me-time, og hvorfor det er helt nødvendig

Det å pleie seg selv er kanskje ikke det første vi tenker på, vi som er oppdratt til å følge et karriere- og prestasjonsjag. Men det er likevel akkurat det mange av oss trenger: Å lade. Føle at kroppen slapper helt av, lene oss tilbake og bli tatt vare på av noen som kan faget sitt. La vårt velvære avhenge av andres innsats, for en gangs skyld.

Vi lever heseblesende liv hvor mye av tiden går til å forberede, planlegge og utføre. Det blir ofte liten tid igjen til bare å ta vare på oss selv. Dette til tross for at det er helt nødvendig å puste ut og slippe løs alle andres forventninger og krav iblant. Forskere har funnet ut at folk som tar tilstrekkelig tid til å fylle på sin egen tank, stresser mindre og er mer produktive. I tillegg har de mer energi.

 

Å ta vare på seg selv er ikke egoisme, det er nødvendig.

 

Det kan være vanskelig å ta tid for seg selv, men husk at du ikke kan gi noe du ikke har. Om du er tilnærmet tom i din egen “tank”, så kan du ikke gi noe fra den heller. Dermed gagner det alle om du tar litt me-time! Så hvordan fyller du på tanken din? Hva er selvpleie for deg?

 

Selvpleie starter selvfølgelig med det mest essensielle, altså basale behov. Du får mer energi og konsentrasjon, er mer produktiv og mindre stressa om du:

  • Får i deg ordentlig, variert kost
  • Får frisk luft, på den ene eller andre måten
  • Får sovet regelmessig
  • Har en opplevelse av rutine i hverdagen

Dette er ting som er viktige for oss mennesker, i alle fall flesteparten av oss. Videre er det en rekke forskjellige andre ting som kan gi oss en økt opplevelse av velvære og dermed også følelsen av egenpleie. Vi ser ofte kunder komme innom her, enten til oss eller vår ekspert på negler, vipper og bryn, som er ute etter å ha litt tid for seg selv. Å være bare seg, søke impulser utenfra som bare seg, kan være veldig godt for mange. Det skader jo ikke med hodebunnsmassasje, et fint fysisk miljø og følelsen av ny sveis og/eller hårfarge i tillegg, da!

Andre synes den beste egenpleien er en lang tur i skog og mark, en tur på spa, en times massasje eller lignende. Uansett hva du trives med, så anbefaler vi deg å prioritere det. Du får det mye bedre etterpå.

Unn deg egenpleie. Det har du fortjent.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *