La håret snakke for seg selv

Vi har hatt noen kunder denne høsten som virkelig har ønsket å leke med hårfargen sin. Det kan være vanskelig å gjøre hjemme. 

Sterke farger er fantastiske å se på og kjempemorsomme å jobbe med, men det finnes en del du må tenke på før du velger dem. Du kan ha diverse fargetoner i hårstråene dine som du ikke ser. Før du har i farge, og den plutselig blir noe helt annet enn du hadde sett for deg. Da er det verre å fikse det igjen, så det aller beste er definitivt å oppsøke fagfolk helt fra starten av. Da får du også fikset eventuelle fargefeil med en gang.

Galaxy hair er kjempetrendy nå, og det betyr at alle rosa-toner, lillafarger og blåtoner er populære igjen. Therese Fjeld-Murstam hos oss er colorist, og forklarer hva som er viktig å tenke på når man vil ta et såpass drastisk fargevalg:

Når man skal gå for de sterkeste fargene er det viktig å tenke på at disse krever en del oppfølging. Blant annet må man jevnlig fylle på pigmenter for å holde fargen sterk og fantastisk! Du må også bruke gode produkter hjemme for å gjøre din del av jobben. De aller fleste av disse fargene krever et lyst underlag, ofte bleket, så det er ikke alle som kan gå “rett på” med en gang. Noen ganger må man ha noen behandlinger først for å sørge for at underlaget er lyst (og sterkt) nok. – Therese Fjeld-Murstam (eier av Agaton Sax Askim, frisør og colorist)

Det finnes mange små “triks i Ludo” for den som er erfaren og faglig sterk nok, men både hjemmefargene og hjemmeblekingen kan slite på håret ditt og resultatet kan bli et helt annet enn du forventet. Derfor er det viktig å oppsøke fagfolk for å få gjort denne typen behandlinger, forklarer hun:

Resultatet ved denne typen farger påvirkes enormt av underlaget. Håret har også forskjellige soner, varme og kalde, som må tas hensyn til for å få et jevnt og pent resultat. – Therese 

Om du ikke vil gå rett på de aller sterkeste tonene, men ta en dus og forsiktig variant til å begynne med, finnes det mange måter å gjøre dette på. En av de mest populære variantene (og en kjempefin en, sådan) er å farge røttene i en lilla eller rosa tone, som Therese har gjort på kunden til høyre. En lekker og ikke fullt så skrikende måte å bringe litt farge inn i looken på!

Hvis du er av den ekstra vågale typen: Hårstylist Rebecca Taylor har gjort en god del helt legendariske regnbue-transformasjoner. Ta en titt på videoen under, kanskje du finner din neste farge der?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *