Fem fantastiske fletter

Fletter funker til alt! Alt fra den dagen du har en “bad hair day” og trenger kamuflasje til den dagen du trenger en ekstra fin oppsatt frisyre. 

De trenger heller ikke være vanskelige å lage. Litt trening foran speilet, så sitter de som regel. Et annet tips er å oppsøke Youtube eller en lokal frisør for å lære det. Her er noen av våre absolutte favoritter:

Pariserflette/fransk flette

Perfekt til fine anledninger, men også en herlig avslappet variant til hverdagen (når teknikken sitter). Her kan du med fordel variere på hvor stramt du fletter, hvor langt ned du fletter den, om du har produkter i eller ikke, og hvor du lar den begynne. Det er enorme mengder inspo på Youtube og Instagram om du vil ha det. Du kan flette dem både innover og utover. Begge deler er like trendy, men de har litt ulikt uttrykk.

På videoen under får du en enkel instruksjon i hvordan å flette franske fletter utover. We love it!

Fiskebeinsflette

Disse vakre flettene er relativt nye i vårt motebilde, men har kanskje eksistert lenger i andre kulturer? Uvisst, men vi elsker dem i alle fall! Denne teknikken er ikke halvparten så komplisert som den ser ut som, men den krever litt øvelse. Fletteguru Missy Sue (anbefaler å følge henne for mange flettetips og inspo) har valgt her å kombinere dem med musefletter, for en mer romantisk look.

Du kan la dem gå helt ned eller bruke andre teknikker, det er opp til deg. Fine er de, okke som! Psst ..! Disse flettene er fantastiske om du har striper i håret.

Pull-through-flette

Denne er såpass fersk at den nok ikke har fått et norsk navn ennå, og “dra-gjennom-flette” er vel ikke så fengende … Uansett, den er helt nydelig! Et pluss med den er at den får ethvert hår til å se tykt og fyldig ut, så om du har tynt hår og drømmer om lange, tjukke fletter er denne helt perfekt!

Akkurat denne varianten kan med fordel gjøres litt løs, da ser den desto bedre ut. Om du har mange strikker, helst gjennomsiktige bittesmå, så klarer du denne. Vi lover!

Double upside down braid bun/space buns

(Puh!), men se så fin! Denne er heller ikke så komplisert som den kanskje ser ut, men utrolig kul når den er ferdig. Hele trikset er å tenke omvendt på det hele, og lene seg nedover. Du kan med fordel trekke litt i flettene når de er ferdige, da ser de mer rotete ut og rot er trendy!

Legg også merke til hvor kult stripete hår blir med fletter. Enten du har tykke striper eller tynne foliestriper – de har ikke vondt av å fremheves med noen fine fletter.

Crown braid

Ja, det ligger litt i navnet: crown braid passer utmerket til finkjole og stas. Du kan kombinere den med litt bling, lage den løs og ledig eller stram og perfeksjonistisk, og du kan veksle mellom fransk flette-varianten eller fiskehale-varianten. Her er variasjonene uendelige, men resultatet det samme: du kommer til å se ut som en superclassy og vakker flettemester.

Et tips her er å dra ut noen småhår rundt ansiktet, ellers kan det fort se for ryddig ut. Se gjerne på kjendisene som har “pulled off” denne sveisen, for dem er det mange av. Det er straks mye penere med en litt mer rotete versjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *